Untitled
13 jan 2012
week 1: 1 t/m 7 december

Na de bevalling werd Bas nagekeken, gewogen (3.240 gram) en gewassen. Er waren geen bijzonderheden op een donker vlekje op zijn rug na. ’s Ochtends waren er al veel bewonderaars: opa en oma Van Aerle, oma Van Mierlo, tante Maartje, tante Monique, oom Anton, nichtje Esther en neefje Lars zijn nog voor hun werk/school naar Bas komen kijken. ’s Avonds zijn ook oom Tom, tante Willeke, oom Arjan en opa Van Mierlo geweest. Helaas kon nichtje Eline vanwege een virusinfectie niet meteen naar Bas komen kijken, maar heeft ze tot 05 december moeten wachten totdat ze hem mocht komen bewonderen.
De eerste keer werd Bas door Yolanda in bad gedaan. Het was nog even wennen, maar hij heeft er wel van genoten; zijn tweede badje, ook door Yolanda, was niet zo'n succes, toen heeft Bas alleen maar gehuild. De eerste keer dat ik samen met Yolanda Bas in bad deed, moest hij er direct weer uit, omdat hij meteen in het water poepte.
De eerste week heeft Bas naast mij in de kinderwagen op onze kamer geslapen. Omdat Bas zich al goed op temperatuur kon houden, hebben we alleen de eerste dag een kruikje gebruikt.
Op 02 december is verloskundige Linda geweest om Bas te controleren en om te kijken hoe het met mij gaat. Ook zijn opa en oma Van Aerle en opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Op 03 december zijn opa en oma Van Aerle, oma Van Mierlo, tante Maartje, tante Monique, oom Anton, Esther en Lars geweest.
Op 04 december heeft papa Bas voor de eerste keer in de "emmer" gedaan, daar hebben ze allebei van genoten. Opa en oma Van Aerle, Marielle, Hein, Willemiek en Fanny zijn vandaag op bezoek geweest. Ook is verloskundige Lucy geweest om Bas te wegen. Hij woog 2.980 gram.
Huisarts Van Dongen is op 05 december op huisbezoek geweest. Hij heeft Bas nagekeken en vond dat hij te geel zag. Hij heeft de trombosedienst gebeld met het verzoek Bas op 06 december te prikken als Yolanda vond dat hij dan nog altijd geel zag. Ook heeft de huisarts naar het vlekje op Bas zijn rug gekeken. Voor de zekerheid wordt er een afspraak gemaakt met de dermatoloog, maar waarschijnlijk is het niets bijzonders. Oma Van Mierlo, opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en eindelijk ook nichtje Eline zijn vandaag op bezoek geweest.
Op 06 december is verloskundige Linda weer geweest. Ze heeft met Yolanda overlegd en omdat zij vonden dat het geel-zien al aanzienlijk minder was hoefde er geen bloed afgenomen te worden. Bas bleek verder afgevallen te zijn tot 2.940 gram. Om beter in te kunnen schatten hoeveel melk hij binnenkrijgt, hebben we hem voor en na de voedingen moeten wegen. Ook zijn op 06 december de hielprik en de gehoortest gedaan. De gehoortest was goed; Bas hoort in ieder geval wel, of hij gaat luisteren is nog de vraag ;). Bij de hielprik heeft Bas eventjes gehuild; gelukkig was nichtje Eline er om hem te troosten. Vandaag was het een drukke dag: oom Piet en tante Willy zijn geweest, tante Willeke en oom Arjan, tante Maartje en Eline en tante Monique, Esther en Lars.
Op 07 december woog Bas nog altijd maar 2.940 gram en omdat zijn luiers “niet nat genoeg” waren is er in overleg met de verloskundige en Yolanda besloten om Bas 24 uur alleen afgekolfde melk met een flesje te geven om zo zeker te weten dat hij voldoende voeding binnen krijgt. In het begin ging het kolven erg goed, maar later op de dag en in de nacht liep het afkolven terug van 150 naar 55 ml per keer. Ik was dan ook erg bang dat ik niet genoeg melk voor Bas zou hebben, maar gelukkig ging het later weer beter en heeft hij nog geen kunstvoeding gehad. Vandaag zijn opa en oma Van Aerle, tante Maartje en Eline en Wendy op bezoek geweest.
Bas vindt het fijn om bij papa en mama in het grote bed te liggen. Hij is een erg lief, tevreden kereltje. Tussen de voedingen door slaapt hij veel. Natuurlijk huilt hij ook af en toe, maar dat hoort erbij en dat is over het algemeen alleen als hij honger heeft.
Het is zo bijzonder als Bas ons aankijkt met zijn soms nog wat loensende blik, of als hij met zijn handjes onze vingers vastpakt. We zijn ontzettend trots op en dolgelukkig met Bas. We genieten met volle teugen van hem, ons mooie, lieve kereltje.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative